13 de març 2009

Foc alcudià a València el dia de la Cremà

Els Dimonis Enroscats de l’Alcúdia hem estat citats per la mateixa Junta Central Fallera de València per a portar bona cosa de foc a la capital del Túria la nit de la cremà. Per primera vegada en la nostra curta però intensa trajectòria, els Dimonis Enroscats anem a participar en la Cavalcada del Foc, que tindrà lloc el 19 de març a les 7 de la vesprada al carrer Colom de València. Ens acompanyaran els músics de la colla La Rosca.

Este espectacle es va incorporar en 2005 al gros dels actes dedicats a Sant Josep en la ciutat de València amb la voluntat de recuperar una tradició festiva valenciana datada de principis del segle XX. Amb aquesta cercavila, València s’inunda de foc com a preludi de la cremà de les falles, amb la participació de nombroses colles de dimonis, bèsties, actors, músics i ballarins.

Els Dimonis Enroscats de l’Alcúdia hem assistit com a espectadors en anteriors ocasions i hem gaudit amb les actuacions d’altres colles de dimonis. Ara ens toca actuar, i per això portem mesos preparant-nos, ja que es tracta d’un correfoc molt més llarg de l’habitual (pensen que hem de recórrer el carrer Colom, des de l’encreuament amb Russafa fins la Porta del Mar, on té lloc l’espectacle final). El nostre principal repte serà traure fins a quatre vegades la Sènia, fet que implica una tasca de muntatge durant l’itinerari que mai abans hem dut a terme durant un correfoc.

Us esperem a València

Però el nostre repte també passa per donar un caràcter més participatiu a la Cavalcada del Foc. Si heu assistit com a espectadors anys enrere, haureu pogut comprovar l’escassa participació del públic en el correfoc. El nostre objectiu és donar cabuda als espectadors i mostrar al públic que el correfoc és més divertit des de dins.

Per això vos fem una crida. Animeu-vos a anar a València el dia de Sant Josep, a les 7 de la vesprada, preparats per a gaudir d’un gran correfoc, protegits amb roba de cotó, preferiblement vella, amb mànegues i pantalons llargs. No us oblideu la gorra o el barret de palla, així com un calçat còmode, per a córrer bona cosa.

A canvi, us oferim diversió, molta diversió.

Aquest és el planol del recorregut.

Planol del correfoc  a la Cavalcada del Foc 2009
Salut i foc.

2 comentari(s):

Valldalbaidí ha dit...

Enhorabona... que us vaja bé... i a vore si us hi podem admirar eixe dia a València.

divendres, de març 13, 2009
Dimonis Enroscats ha dit...

Vos esperem a tos/es al carrer Colom, nosaltres donarem el millor per a fer gaudir a tota la gent que vinga.

Salut i molt de foc!

diumenge, de març 15, 2009