21 de setembre 2009

Dimonis passats per aigua

El passat diumenge 13 de setembre ens desplaçarem a Benifairó de les Valls. El nostre correfoc era l’encarregat de tancar les Festes Majors de Benifairó de les Vallst. No obstant, no comptàvem amb que abans de l’actuació es desencadenara el segon diluvi universal.

Quan tot feia preveure que el correfoc s’hauria de cancel·lar i els carrers apareixien inundats, el cel es va apiadar de nosaltres i va parar de ploure. Així, només haguérem de retardar mitja hora l’actuació, per tal de muntar tots els aparells que no havíem pogut traure al carrer per la pluja.

Carrers estrets, xiquets desitjosos de fer-se amics del foc i molts nouvinguts amb ganes d’estrenar-se com a dimonis, aquest va ser el balanç del correfoc. Les cabres, el bou, la sènia, la gàbia i la nostra benvolguda Ramona, van ser tot un èxit que va delectar grans i menuts.

Això sí, el millor de l’actuació va tindre lloc quan, en acabar-la, se’ns va acostar un grup de xiquets per fotografiar-se amb nosaltres. Tots volien un record d’una nit tan especial.

Aquest correfoc va servir perquè prop d’una desena de dimonis s’estrenaren com a tal. Amb aquests nous membres, la colla s’apropa a la setantena d’amants del foc, i continua creixent...


Salut i foc.