14 de setembre 2011

Festes majors d'Alaquàs: correfoc, pregó i castell

El passat 26 d'agost els Dimonis Enroscats de l'Alcúdia fórem els encarregats d'iniciar les festes majors de la localitat d'Alaquàs. Com es habitual els últims anys iniciarem sobre les onze de la nit el correfoc que donava pas al pregó de festes. En esta ocasió el pregó de festes va estar a càrrec de dues actrius de L'Alqueria  Blanca (Cristina Fernández Pintat i María Maroto García) que interpreten a Conxeta i Raquel respectivament.

El correfoc l'iniciarem uns metres abans del Castell d'Alaquàs. Durant tot l'itinerari el titella i els malabars de foc obriren el correfoc. Al arribar al final del recorregut, davant l'ajuntament, obrirem camí als dimonis amb un corredor de foc per on passarem tots el membres de la colla i els participants actius del correfoc.

Seguidament iniciarem l'espectacle final amb torxes, cercles de foc i tots els aparells i artefactes per donar colorit, foc i color a les festes d'Alaquàs. Per últim, una vegada finalitzat el pregó culminarem l'espectacle amb un parany de foc i un castell pirotècnic.

Vos deixem un video sobre el final de l'espectacle.

Salut i foc.